"Zonder de hulp van de Vrienden kunnen we echt niet alle noodzakelijke hulp bieden"

Hospice Rozenheuvel

“Ons doel is ‘leven toevoegen aan de dagen van onze gast’. We proberen te zorgen dat iedereen zich zo prettig mogelijk voelt. Elke vraag en elk verzoek van onze gast is bespreekbaar. Voor de ene persoon is lekker eten belangrijk, de ander wil muziek luisteren en voor weer een ander is het gesprek met naasten een verlichting.
Elke gast krijgt de beste zorg die helemaal is afgestemd op de situatie en de wensen van hem of haar. Hospice Rozenheuvel biedt ook veel zorg en nazorg aan de naasten van onze gasten.

Daarnaast wil Hospice Rozenheuvel een kenniscentrum zijn voor ‘high care’ palliatieve zorg. Daarvoor organiseert Hospice Rozenheuvel goedbezochte cursussen, lezingen en bijeenkomsten van professionals in de palliatieve zorg.

Hospice Rozenheuvel krijgt slechts een vergoeding voor 24-uurs thuishulp. Daarmee zijn de zogenaamde “handen aan het bed” betaald. Die vergoeding is echter niet genoeg voor alle andere aspecten van de hoogwaardige hulp aan de terminale patiënten die we op de Rozenheuvel bieden aan haar gasten. De Vrienden maken die andere aspecten mogelijk. Uw steun als Vriend is dus heel belangrijk voor onze gasten.

In het hospice werken 15 professionele mensen met al hun aandacht in de verzorging en in diverse ondersteunende diensten. Daarnaast zijn we meer dan 80 vrijwilligers rijk. Zij helpen de gasten en het personeel als zorgvrijwilliger, in de kookploeg en in de technische dienst.

De Vrienden ondersteunen het werk van al deze mensen met hun financiële middelen en ze leveren daarmee een essentiële bijdrage aan de juiste zorg. Ik dank u als Vrienden daarom bijzonder hartelijk voor uw giften. Zonder uw hulp kunnen we onze gasten echt niet alle noodzakelijk hulp bieden. Namens al onze medewerkers en vrijwilligers: Dank u wel!”

Geschiedenis Huize Rozenheuvel

www.rozenheuvel.nl